YRITTÄJIÄ JOITA TUEN

Tämä ei ole mainos, ei kaupallinen yhteistyö, eikä mitään, mistä hyötyisin itse mitään. Paitsi että kuluttamalla ja teitä samaan kannustamalla toivon että ehkäistään konkursseja ja lamaa.

Oon opiskelija - oon ollut useamman vuoden ja vielä saikulla. Karanteenin aikaan en voi tehdä keikkatöitäni ja blogi on vaan harrastus. Eli nämä eivät velvoita mihinkään lahjoittamiseen tai maksa satoja euroja, vaikka miten ihana oliskin pukeutua aina Uhana Desingiin ja Parikan pupukenkiin, niin nää ei nyt oo niitä.

Puhu Muru Oy & Marja Kihlström. Marja on seksuaaliterapeutti, hän vaikuttaa somessa positiivisesti seksuaalisuuteen ja seksuaalioikeuksiin. Marja hostaa Sex Tape Suomi - ohjelmaa. Kihlström tekee helvetin arvokasta työtä tasa-arvon, naisten seksuaalisuuden ja seksipositiivisuuden saralla. Oon seurannut hänen toimintaansa ainakin vuoden päivät, ja oikeesti rakastun aina uudestaan häneen. Mieletön voimavara, kunnioitus omaa naiseutta ja seksuaalisuutta kohtaan nousee aina hänen päivityksiään lukiessa. Hän ei pelkää nostaa esiin yhteiskuntamme epäkohtia, vasta Marja uskalsi nostaa pöydälle Helsingin sanomien naiseutta sortavan otsikon. Ja sai aikaan muutosta.
Vasta oli tilattavissa ennakkoon ihanat Puhu Muru collegepaidat, ja sellainen on nyt itsellenikin tulossa!

Tussukassi! Jep, tussukassi, löytyy tällä nerokkaalla nimellä instagramista. Suomalainen yrittäjä tekee käsityönä kangaskasseja ja collegepaitoja (mahdollisesti myös muita tuotteita) kantaa ottavilla tussukuvilla ja teksteillä. Oon tilannut häneltä aiemmin tuotteen lahjaksi, ja vasta tilasin itsellenikin. Tussukasseja ei näe kaupunkikuvassa, joten häneltä saa varmasti erottuvan ja katseita kääntävän kassin tai collegen käyttöön, ja jos tunnistetaankin, niin sun pisteet vaan nousee tän yrittäjän tukemisesta!


Samaskoru. Suomalaisia ja luonnonmukaisia koruja! Best! En ole mikään koruihminen, mutta monipuolinen ja simppeli korvakoruvalikoima piristää asua ja mieltä. Mulla on yhdet korvakorut muualta, ja muu valikoima Samaskorusta. Heiltä löytyy myös ranne- ja kaulakoruja, myös hopeakoruina. Itselläni on koivusta tehtyjä koruja, värjättynä akryylimaalilla - toki maalaamattomiakin on tarjolla. Mulle on tärkeää että korut joita käytän ovat luonnonmukaisia ja että kehtaan ja jopa tahdon kertoa niiden alkuperästä. Toimitusajat ovat todella nopeat, asiakaspalvelu ystävällinen ja ammattitaitoinen, ja ennen kaikkea korut ovat kestävät! Olen saanut ja antanut samaskoruja myös lahjaksi, ja todella laaja valikoima auttaa löytämään sopivat korut just saajalleen.




Lukulaari on antikvariaatti Tampereen keskustassa. Itse käytän lähinnä kirjastoja, mutta mieheni enemmän divareita. Lukulaaria kehutaan usein suomen parhaaksi, enkä mene vastaan väittämään. Harvinaisia teoksia löytyy kaikista lajeista, ja valikoima ja vaihtuvuus on erinomainen. Facebookin chatti toimii tehokkaasti niin kyselyyn kuin varaamiseenkin, asiakaspalvelu on osaavaa ja tunnelma lämmin, suuressa valikoimassa on helppo pysyä perässä ja Lukulaari on kaikinpuolin onnistunut. Viimeisinpänä meille on tullut Lovecraftia, Tajunnan alkemisti.

Ja sitten kaikille teille joilla on parta omassa naamassa tai lähipiirissä!

Partawa. Olin etsinyt useamman vuoden laadukasta partaöljyä joka tuuheuttaisi,
 ja kosteuttaisi partaa. Olin kokeillut neljän eri valmistajan tuotteita ja turhautunut jo pahasti. En muista miksi Partawan öljyyn päädyin mutta partani elämä parani kerta loikalla. Öljy on luonnonainesta tehtyä ja tuoksut ovat erinomaisia. Öljy todellakin tuuheuttaa sekä kosteuttaa. Partawan palasaippua hoitaa myöskin partaa ja ihoa. Partavaha on helpoiten käytettävä vastaantulleista ja pitää todellakin hyvin muodon jollaisena sen haluaa pitää. - Juha.



Jos voisin, tukisin nyt Veripalvelua. Ikävä kyllä en saa luovuttaa verta, mutta senkin edestä olen ollut saaja, ja tulen varmasti tasaiseen tahtiin loppuelämäni myös olemaan. Näinä epävarmoina aikoina on se käden ojantaminen entistäkin tärkeämpää - jos siis saat luovuttaa, niin kipaise tekemään se, saat ilmaisen välipalankin. Voi meinaa olla että tarvitsija oot kohta sä tai sun läheinen!

Karanteenin aikana aion tukea jotain gluteenittomia tuotteita valmistavaa kahvilaa tai leipomoa. Tahdon tilata kotiin tai noutaa Tampereen alueelta gluteenittoman ja mielellään vegaanisen "herkkuboxin" eli lajitelman erilaisia leivoksia kotiin, mulla on menossa selvittely että mistä kannattaaa lähteä kyselemään. Olen tietoinen että nyt kannattaa mahdollisuuksien mukaan tukea myös lempparikattaukseen kuuluvia artisteja ostamalla mahdollisia keikkalippuja joita vapautui monelle keikalle siirtoen takia, ja ostamalla esimerkiksi fanituotteita. Me ollaan tilattu ortodoksimetallibändi Batsuhkalta ja ihanalta suomimusiikin tähti Liekiltä vinyylejä. Jossain vaiheessa aion napata tukevaisuuden pelastamiseksi lahjakortin hierojalle ja kampaamoon, niin on jotain mitä odottaa - ja näinä aikoina monella on hyviä alennuksia lahjakorteille, mikä saikuttavana opiskelijana on parempi valinta tililleni. Mun tatuiointiaika siirtyi huhtikuulta syyskuulle, mutta jos sulla ei oo vielä aikaa varattu niin nyt kannattaa tehdä sekin! Oma lempparini on Jyväskyläläinen Jaana Pikkarainen eli @pikkumuusa.

Ainiin! @heikkinenperhemyyntisivu instagramissa! 22-vuotiaan kehitysvammaisen autistipojan, Jalin, fimomassasta muovailtuja avaimenperiä ja äidin kauniita ja persoonallisia villasukkia. Jali on erittäin taitava tekijä ja heidän perheensä aitoa arkea voi seurata äidin tililtä @heikkinenperhe, josta näkee myös Jalin valloittavia jekkuja, hymyä ja taiteiluja. Kannattaa ottaa haltuun kumpikin! Aitoa ja suurisydämistä perhe-eloa ja sen taiteita.

Ketä sä olet tukenut viimeaikoina? Mikä on sun lemppari yrityksiä tai yrittäjiä? Suosittele mulle!

Kommentit